Suroviny
- rýže (na paellu, např. La Bomba)
- kuřecí stehno 2 ks
- krevety
- slávky
- bílé víno 2 dcl
- drůbeží vývar 2 dcl
- červená paprika 2 ks
- rajčata
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- tymián
- šafrán
- červená paprika
- olivový olej

Postup přípravy
- Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidejte očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, loupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeňte šafránem a červenou paprikou. Přisypte rýži a zalijte drůbežím vývarem.
- Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládejte navrch krevety, zatlačte je do rýže a přikryjte poklicí. Na závěr vložte slávky. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat.
Nechte se vést při přípravě paelly návodným videoreceptem