návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tradiční španělská paella s mořskými plody podle Pohlreicha

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 1 hodiny
Tradiční paella
Autor: Vlado Kníž Tradiční paella
Paella - to je tradiční španělský pokrm, připravený z rýže, zeleniny, masa a mořských plodů. Opravdová lahůdka z jedné pánve. Připravte si ji společně se Zdeňkem Pohlreichem.

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidejte očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, loupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeňte šafránem a červenou paprikou. Přisypte rýži a zalijte drůbežím vývarem.
  2. Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládejte navrch krevety, zatlačte je do rýže a přikryjte poklicí. Na závěr vložte slávky. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat.

Tradiční paella Foto:

Tradiční paella Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Teď vaří šéf! v Madridu III (12) - Paella
Teď vaří šéf! v Madridu III (12) - Paella