Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich
Pin it

Hit týdne

Další hity
Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Tradiční španělská paella s mořskými plody podle Pohlreicha

Tradiční paella

Tradiční paella Zdroj: Vlado Kníž

  • Zavřít

Tradiční paella Zdroj: Vlado Kníž

Moje hodnocení
34x

Paella - to je tradiční španělský pokrm, připravený z rýže, zeleniny, masa a mořských plodů. Opravdová lahůdka z jedné pánve. Připravte si ji společně se Zdeňkem Pohlreichem.

4 porce
60 minut
španělská

Suroviny

  • rýže (na paellu)
  • kuřecí stehno 2 ks
  • krevety
  • slávky
  • bílé víno 2 dcl
  • drůbeží vývar 2 dcl
  • červená paprika 2 ks
  • rajčata
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • tymián
  • šafrán
  • červená paprika
  • olivový olej

Neodolatelné recepty na rizoto

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidejte očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, loupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeňte šafránem a červenou paprikou. Přisypte rýži a zalijte drůbežím vývarem.
  2. Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládejte navrch krevety, zatlačte je do rýže a přikryjte poklicí. Na závěr vložte slávky. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Zdeněk Pohlreich

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky plody moře Zdeněk Pohlreich paella španělská paella

Návrhy pro vás

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Recepty

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC

Recepty

Nachos se zeleninou a sýrem zapečené na ohni

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem


Přečtěte si také

Grilování

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Méně masa, více zeleniny: Zapojte ji chutně do každodenního jídelníčku lorem ipsum dolor sit amet lorem

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině lorem ipsum dolor sit amet lorem

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Nová éra dochucování pokrmů: Lžíce osolí jídlo bez použití soli, pouze vyšle mozku vzkaz lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Nachos se zeleninou a sýrem zapečené na ohni lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Sladké

Bramborové placky plněné tvarohem podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Domácí Oreo sušenky s tvarohovou náplní

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Maso

Loudavé vaření: Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Sladké

Obrácený pomerančový koláč – šťavnatý moučník se svěží chutí

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Recepty

Salát z černé čočky beluga a pečeného lilku s fetou

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Přílohy

Perfektní Frijoles Refritos – Mexické smažené fazole

prima-cnn-news

Mlčte a šoupejte nohama, vyjel Jurečka na Juchelku. Nelíbila se mu kritika „arogantní vlády“ Stojí za tragédií v Mostě drogy? Dítě měl zabít expartner ženy, lidé na místě zapalují svíčky Konec ponížení, slaví Číňané. Jejich první velké dopravní letadlo konkuruje Airbusu a Boeingu

prima-zeny

Nelly Gottová slaví patnácté narozeniny. Krásu zdědila po matce, talent možná po otci Tenistka Lucka Šafářová podporuje děti ve sportu Pavla Tomicová vypadá skvěle. Po těžkém období a rozchodu se jí opět daří

prima-zoom

Žena žila 500 dní v jeskyni Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi Vládli Mayům mimozemšťané? Zvláštní vyobrazení panovníka má ukazovat vesmírnou loď

prima-fresh

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera Osvěžující melounové kostky s čokoládou Méně masa, více zeleniny: Zapojte ji chutně do každodenního jídelníčku

prima-cool

Co nevíte o dnešní trojce Batmana? První ohlasy na nové Transformers hovoří o nejlepším dílu série s parádní akcí V neděli ve 23.25 se do vás zakousne Underworld: Evolution

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Thermes Marins de Saint Malo: Svěžest a pokožka bez otoků Za vše, co je v nás dobrého, vděčíme také elektronické knize

lajk

Kritici požadují odchod trenéra po vypadnutí Česka na MS. Jalonena se zastal Pastrňák Kluk málem přišel o život během nebezpečné internetové výzvy. Jeho matka teď varuje ostatní 10 věcí, které vytvořili lidé s obrovskou fantazií. Jejich kreativita vás dostane

prima-living

Znáte klokočí? Plody klokoče zpeřeného se dříve využívaly na výrobu korálkových růženců Hledíky milují slunce, hrají všemi barvami a přitahují čmeláky i alergiky Začínají letnice neboli svatodušní svátky. Jak je slavili naši předkové? V neděli kostel, v pondělí zábava

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.