návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vegetariánská paella podle Elly

4 porce
do 1,5 hodiny
Vegetariánská paella
Autor: Lahodně s Ellou každý den Vegetariánská paella
Tohle je můj oblíbený způsob, jak nakrmit davy, úplně ho zbožňuji. Každé sousto překypuje pestrou škálou chutí a každý, komu jsem tuto paellu naservírovala, si ji velmi pochvaloval, včetně jednoho Španěla, a to už je co říct!
Reklama

Inspiroval mě k tomu jeden pokrm, který jsem ochutnala v Kolumbii. Skládal se z hnědé rýže, špenátu a kokosového mléka. Zachutnal mi natolik, že s kombinací těchto ingrediencí od té doby neustále experimentuji a myslím si, že toto je ten dosud nejlepší pokus.

Reklama

Postup

  1. Červené papriky a houby vložte do velkého kastrolu, přidejte hrášek, fazolové lusky, kajenský pepř, mletou papriku, šťávu z 1 citronu, štědrou dávku olivového oleje, česnek a sůl. Restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout. V mezičase nakrájejte rajčátka na čtvrtiny.
  2. Přidejte ke směsi rajčátka a šafrán a o několik minut později vmíchejte ještě rýži, kokosové mléko a 700 ml vody. Pod pokličkou přiveďte paellu k varu, potom ztlumte plamen a asi hodinu vařte. Snažte se směs v průběhu vaření příliš nemíchat, stačí tak jednou za 20 minut, aby se rýže nepřilepila ke dnu hrnce.
  3. Po jedné hodině by rýže měla být uvařená, ale stále ještě al dente (na skus). Vmíchejte do ní šťávu ze zbývajících 2 citronů.
  4. Naservírujte paellu do misek, které můžete po okrajích ozdobit měsíčky citronu, a navrch posypte koriandrem.
  5. PRIMA TIP: Pokud chcete, aby byl pokrm vydatnější, přidejte do něj v polovině vaření trochu vařených brambor. Nebo pokud jíte ryby nebo krevety, můžete je přidat 510 minut před koncem vaření.
Reklama

Vegetariánská paella  Foto: Vegetariánská paella; foto: Lahodně s Ellou každý den

Lahodně s Ellou každý den Foto:

Lahodně s Ellou každý den

Ella Woodward

Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejeme tělu to, co nejvíce potřebuje.

Autorka si je navíc vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle. Je to jedinečná publikace, která člověku umožní zlepšit kvalitu života bez velké námahy.

"Všichni jsme se zbláznili do rozkošné Elly... Je velkou postavou v oblasti zdravé výživy." (Times)

Vydalo nakladateství Omega / Dobrovský

 

Uložit

Související témata: vegan , Vegetariánské
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama