zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch
Autor: istockphoto.com + TZ Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch

V takovém horku jsou výlety k vodě rozhodně žádoucí. Pokud jsou ale vaše chutě na jídlo silnější, určitě oceníte tipy na food festivaly! :)
tereza_pankova , 02.08.2018

reklama

Víkendový brunch

Historicky první (a určitě ne poslední) víkendový brunch ve Vnitroblocku je tu! Společně s Booze & Food jsme poskládali meníčko, které vás jak příjemně naladí na víkend, tak dostane z páteční (sobotní) kocoviny! V sobotu 4. srpna, ale i v neděli 5. srpna se můžete těšit na nejkrémovější míchaná vajíčka v Praze, domácí lívance s tvarohem a ovocem a jako přílohu slaninu s javorovým sirupem! Oba dny začne brunch v 9.00 a skončí ve 13.00. Takže pokud jste ráno trochu lenoši a rádi si poležíte, nemusíte se bát, dostane se i na vás!

VNITROBLOCK; Tusarova 31, Praha

Facebook

Asie / Sushi / Vege ZOOna

Street Food v bývalém Trojském pivovaru láká všechny milovníky asijských pokrmů, nemasožravce i masožravce. Tento víkend 4. a 5. srpna chystá Art&Food ZOOna speciální nabitou nabídku pro všechny vege človíčky. Na své si však přijdou i všežravci, nepropadejte panice. Své lahůdky vám naservírují TamarindTree – mistři v přípravě asijských pokrmů, které jistě znáte díky skvělým dim sum knedlíčkům. Ochutnáte zeleninové Dim Sum / masové Dim Sum, zeleninové Bao, Char Siu Bao, vegetariánské Curry nebo Pork Bun.

Novinky na trhu: drink z tygřího ořechu, coffee tonic nebo box plný baget

Novinky na trhu: drink z tygřího ořechu, coffee tonic nebo box plný baget

Organic Sushi používá pouze kvalitní BIO zeleninu a ryby z mořských sádek, které s pomocí sushi rýže přetváří do netradičních variací chutí a podob. Většinu omáček a nakládaný zázvor si vyrábí sám – bez konzervantů a zbytečných chemických přísad. Ochutnejte sushi na korejský nebo vietnamský způsob! Ve vege i nevege podobách ochutnáte také speciality z Venezuely a Mexika.

Art&Food ZOOna; U Trojského zámku 1, Praha

Facebook

Summer Seafood Sundays

Ve stínu stromů, řeka na dohled, pohoda na trávě nebo na dece, představte si jen šumění moře. Ano i v neděli 5. srpna se sejdeme na Letné. Maare, specialista na seafood, pro vás připravuje to, co milujete: kalamáry, chobotnice a krevetky na grilu, mušle na víně, různé seafood saláty, tataráčky a carpaccia. Nebude chybět ani mořský vlk, pražma, tuňáček sashimi, ale i sardinky nebo makrely!

Občerstvení Na Baště; Letenské sady 1574, Praha

Facebook

Tipy na gastroakce: sushi, mořské ryby, grilování nebo brunch Foto:

Grilování v pivovarském parku

Už druhou prázdninovou sobotu plnou gastronomických zážitků si můžete vychutnat 11. srpna v parku pivovaru ve Velkých Popovicích nedaleko Prahy. Své umění za rozžhaveným grilem předvede Jan Horký – Kuchař roku 2017 a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, vítězů dubnového mistrovství světa v Singapuru. Dopoledne pivovarský park navíc zaplní farmářské Ringhofferovy trhy a během celého dne jsou připraveny poutavé prohlídky Pivovaru Velké Popovice. Šéfkuchař připraví společně s návštěvníky dvě speciální menu: grilovaného marinovaného lososa v citrusových plodech s bramborovým salátem s hrubozrnnou hořčicí a špenátovým salátem a jehněčí kotletky s tomatovým rizotem s parmazánem.

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mistr kuchař se s návštěvníky podělí o cenné rady a prověřené grilovací triky, které v letní sezoně jistě přijdou vhod. Grilů i místa bude v pivovarském parku dostatek. Grilování pro veřejnost bude začínat v 11 a ve 12 hodin. Dostatečné samozřejmě budou i zásoby čepovaného Velkopopovického Kozla. Chcete-li se o této pivní legendě dozvědět více, můžete se vydat na prohlídky pivovaru (v 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 a 15.00 hodin) a seznámit se s historií pivovaru, legendárním kozlem Oldou a ochutnat nefiltrovaný speciál přímo v ležáckých sklepech.

Pivovar Velké Popovice; Ringhofferova 1, Velké Popovice

Facebook

Kláry slaví svátek a s nimi i trojská vinice

Patronka vinice sv. Kláry slaví svátek 12. srpna. Přijďte oslavit její velký den v piknikovém duchu. Čím jiným si připíjet než vínem z vinice sv. Kláry? K němu vyzkoušejte některý z piknikových setů – ve vinotéce sv. Kláry to bude sýrový balíček, v bistru Botanická na talíři vás čeká veganská varianta a občerstvení v Ornamentální zahradě nabídne verzi pro masožravce. Chystá se i lehčí občerstvení, kdy bude v hlavní roli sezonní zelenina, sýry a čerstvé bylinky. Jaká vína jsou pro piknik nejvhodnější?

3 tipy na zmrzlinárny, které stojí za vyzkoušení

3 tipy na zmrzlinárny, které stojí za vyzkoušení

„Naše lahve uzavřené skleněnými uzávěry už určitě znáte, ale teprve na výletě, pikniku a mimo civilizaci je oceníte. Kromě jednoodrůdových vín vyzkoušejte i některá z našich cuvée – aktuálně tady pro vás máme Rulandské šedé s Rulandským modrým, trojkombinaci Ryzlink rýnský + Sauvignon + Muškát moravský nebo růžové cuvée Rulandské modré + Modrý Portugal,“ doporučuje Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky. A na správné oslavě by rozhodně neměli chybět ani bublinky. Modrý Portugal nebo Rulandské šedé v perlivé variantě jsou na piknik jako dělané. „Obě vína jsou krásně svěží a skvěle doplní všechny piknikové sety,“ dodává Eliška Muchnová.

Botanická zahrada hl. m. Prahy; Trojská 800/196, Praha

Připravila Tereza Pánková

reklama

Související témata: tipy , jídlo , festivaly , gastro akce , food festival

reklama

Přečtěte si také