Head
- máta 1 dávka
Postup přípravy 1
- mléko 50 ml
Postup přípravy
1
Na nočky si oddělíme žloutky od bílků, odvážíme si třtinový cukr, který přidáme ke žloutkům
Pomocí šlehače vytvoříme pěnu
Ohřejeme (nevaříme!) mléko a smetanu v kastrůlku
Ohřátým mlékem a smetanou přelijeme směs ze žloutků a cukru
Promícháme a vrátíme zpět do kastrolku a začneme pozvolna vařit, dokud není celá směs hustá
Čokoládu si nadrobíme na kousky a dáme do mísy
Když už nám směs zhoustla, čokoládu zalijeme a metličkou mícháme, dokud se všechna čokoláda nerozpustí
Celou směs přelijeme do mističky a dáme do lednice ztuhnout
2
Ze dvou pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou svaříme s trochou třtinového cukru a panáčkem medoviny a zredukujeme na poměrně hustější šťávu, kterou budeme přelívat nazdobené pomeranče
Připravíme si talířky a důkladně omyjeme celé pomeranče
Nakrájíme je i se slupkou na kolečka, nandáme na talířek, přidáme vanilkovou zmrzlinu
Z lednice vytáhneme námi připravenou ztuhlou hmotu, ze které kávovou lžičkou vykrajujeme čokoládové nočky
Dáme na talířky, zakápneme trochou medu a olivovým olejem a vše hezky naaranžujeme
Přidáme pár lístků máty, do zmrzliny zapíchneme cukrářský piškot a přelijeme redukcí z pomerančů
Posypeme nastrouhanou čokoládou
Můžeme podávat