reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Špagety s penízovkami
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Špagety s penízovkami

Špagety s penízovkami

Hodnoceno: 2x
Když není sezona, hodí se i jiné houby, ale penízovky jsou specifické svou velikostí a barvou. V těstovinách ale opravdu náramně fungují.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a na suché pánvi vyškvařte.
  2. Přidejte houby a chvilku je restujte, osolte, posypte tymiánem a přidejte kousek másla.
  3. Nechte cca 5 minut dusit. Mezitím uvařte špagety al dente, které ke směsi přihoďte a podlijte několika lžícemi vody z uvařených špaget.
  4. Prohřejte a odstavte ze zdroje tepla. Ihned vlijte žloutky a vše důkladně promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

reklama

Související témata: Hlavní jídla

reklama