Akademie kvality

Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí se zelným salátem z červeného zelí s křenem

Moje hodnocení
4x

Hledáte nový chuťový zážitek? Kombinace kuřecího masa a podmáslí je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení! Kromě kuřecích prsou jsou pro přípravu řízků ideální také kuřecí stehna. Obsahují větší množství tuku, což jim propůjčuje větší schopnost na sebe vázat chutě, a navíc zůstanou krásně šťavnaté. Klíčové je však důkladné vykostění stehenního masa a odstranění šlach a kůže. Co však dodá řízku tu neodolatelnou chuť a texturu? To je právě podmáslí. Maso namočené v podmáslí během marinování získá krásnou křupavost, zatímco stále zůstane šťavnaté.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a naložte do podmáslí a nechte odpočívat ideálně přes noc.
  2. Smíchejte hladkou mouku s uzenou paprikou, sladkou paprikou, sušeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
  3. Nechte okapat naložená stehna a obalte je v hotové směsi a usmažte na oleji dozlatova.
  4. Salátek: Nastrouhejte najemno oloupaný křen, nakrájejte zelí na tenké proužky a smíchejte s křenem, dochuťte solí, octem a cukrem.

Vyzkoušejte recept na berlínský řízek s polníčkovým salátem podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty