Suroviny
- kuřecí stehno (vykostěné) 4 ks
- podmáslí 500 g
- hladká mouka 200 g
- sušený česnek 5 g
- mletá uzená paprika 10 g
- mletá sladká paprika 10 g
- majoránka 5 g
- červené zelí 1 menší hlávka
- křen (čerstvý) 50 g
- ocet
- cukr
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olej
Postup přípravy
- Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a naložte do podmáslí a nechte odpočívat ideálně přes noc.
- Smíchejte hladkou mouku s uzenou paprikou, sladkou paprikou, sušeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
- Nechte okapat naložená stehna a obalte je v hotové směsi a usmažte na oleji dozlatova.
- Salátek: Nastrouhejte najemno oloupaný křen, nakrájejte zelí na tenké proužky a smíchejte s křenem, dochuťte solí, octem a cukrem.
Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí se zelným salátem z červeného zelí s křenem Zdroj: Akademie kvality
Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí se zelným salátem z červeného zelí s křenem Zdroj: Akademie kvality
Vyzkoušejte recept na berlínský řízek s polníčkovým salátem podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE