Head
- sníh 1 dávka
Polévka
- jablko 1 kus
- bujón 1 dávka
Head
- smetana 200 ml
- sůl 1 dávka
- olivový olej ( - volitelné ) 1 dávka
Polévka
Postup přípravy
1. Krkovici nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Na sádle nebo panenském oleji extra virgin osmažíme cibuli dosklovita, přidáme maso a ze všech stran osmažíme. Přidáme sůl, papriku, kmín, bobkový list a promícháme. Přidáme zelí a dusíme přikryté v troubě na 100 stupňů tři hodiny. Přidáme smetanu a prohřejeme.2. Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme solí, nakrájenou petrželkou a smícháme se sněhem. Tvarujeme malé knedlíky, které zabalíme do potravinářské folie. Vhodíme do vroucí vody a vaříme okolo deseti minut. Nebo uděláme malé knedlíčky, kterým stačí 4 minuty ve vodě.
Polévka:Mrkvová polévka s koriandrem a římským kmínemPolévka nejen dobře vypadala a krásně se leskla, ale i výtečně chutnala. Pro vegetariány lze bujon nahradit sojovým či rýžovým Miso, nebo zeleninovým vývarem. Díky aromatickému koření si ale vystačíme i s prostou vodouIngredience:olejcibule1 kg mrkve1 větší brambor1 jablkobujonmalá lžička mletého sušeného koriandručerstvý koriandrsůlpepřšpetka drceného římského kmínusmetana na vařeníšťáva z 1 pomerančemalá lžička zázvoru postup: 1. Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu. Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu). Možno i pár kousků oloupaného jablka. Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat. Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru. 2. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany. Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky. Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření