Suroviny
- Rýže
- Olivový olej
- Cibule
- sušená červená paprika
- Vývar
- Pažitka
Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- V malém kastrůlku si rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte dozlatova. Přidejte sušenou červenou papriku, krátce promíchejte a potom přisypte propláchnutou rýži. Zalijte vychladlým vývarem a nechte 2–3 minuty povařit.
- Potom hrnec i s pilafem zabalte do novin a přikryjte peřinou. Nechte dvě hodiny odležet. Rýže v teple krásně dojde a na chuť bude příjemně vláčná. Promíchejte, nandejte na talíř a ozdobte čerstvou pažitkou.