Na salát
- cuketa 1 kg
Na rybu
- pepř 1 dávka
Na salát
Postup přípravy
1. Plátky ryby po obou stranách osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce zasypeme červenou paprikou a takto ochucené je vložíme na dvě pánve s rozehřátým olivovým olejem a osmahneme do zlatova (maximálně dvě minuty po každé straně). Podáváme s vychlazeným "bramborovým" salátem. 2. Cukety a celer na salát necháme změknout v páře (obojí by mělo být nakonec měkké, leč křehké, nerozměklé). Nastrouháme si nahrubo jablko, nasekáme okurky (množství dle chuti), měkké, vychladlé cukety nakrájíme na kostky, celer rozsekáme na tenké nudličky. Uvaříme natvrdo vejce a vychladlá je nasekáme na kostky. Nakrájíme najemno šunku, mrkev nasekáme na jemné kousky. Všechny uvedené suroviny včetně hrášku smícháme spolu s majonézou, dochutíme solí a citronovou šťávou, vše dobře leč jemně promícháme a výsledný salát dáme odležet do lednice.Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4-5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30-60 minutČas vaření: 1-30 minutRecipe category: hl. chod/ příloha/ salát/ ryby/ smažení/ vaření v pářeHlavní chod:Ryba a bramborový salát bez brambor
postup:1. Plátky ryby po obou stranách osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce zasypeme červenou paprikou a takto ochucené je vložíme na dvě pánve s rozehřátým olivovým olejem a osmahneme do zlatova (maximálně dvě minuty po každé straně). Podáváme s vychlazeným "bramborovým" salátem. 2. Cukety a celer na salát necháme změknout v páře (obojí by mělo být nakonec měkké, leč křehké, nerozměklé). Nastrouháme si nahrubo jablko, nasekáme okurky (množství dle chuti), měkké, vychladlé cukety nakrájíme na kostky, celer rozsekáme na tenké nudličky. Uvaříme natvrdo vejce a vychladlá je nasekáme na kostky. Nakrájíme najemno šunku, mrkev nasekáme na jemné kousky. Všechny uvedené suroviny včetně hrášku smícháme spolu s majonézou, dochutíme solí a citronovou šťávou, vše dobře leč jemně promícháme a výsledný salát dáme odležet do lednice.
Hlavní chod:
Ryba a bramborový salát bez brambor
Lenka vzkazuje: Množství hrášku, mrkve, celeru, jablka, vajec, okurek, šunky i majonézy řídíme dle vlastní chuti, cukety použijeme tolik, kolik bychom normálně použili brambor.
Na rybu:
4 až 6 větších plátků candáta,
sůl,
pepř,
kmín,
mletá sladká červená paprika,
olivový olej
Na salát:
1 kg cuket,
1 větší jablko,
1 středně velký celer,
sladkokyselé okurky,
3 vejce,
300 g kvalitní šunky,
1 větší konzerva sterilované mrkve (baby karotky),
1 majonéza 325 ml,
na dochucení šťáva z citronu,