Na tatarku
- majonéza 1 kus
- cibule 1 kus
- citronová šťáva 1 dávka
- sůl 1 špetka
Head
- česnek 1 kus
- strouhanka 1 dávka
- majoránka 1 hrst
- brambory 5 kus
- vejce 1 kus
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chod:Roláda plněná šunkou a sýrem, americké brambory, domácí tatarkapostup: 1
Do mletého masa přidáme vejce, česnek, sůl, rozdrcenou sušenou majoránku, najemno nastrouhanou cibuli a vypracujeme se strouhankou směs jako na sekanou pečeni
Z masa si uděláme váleček, do kterého dáme podlouhlý kus sýra, zabalený v šunce
Uzavřeme
Roládu dáme péct do trouby na 180°C na jednu hodinu
2
Jako přílohu si uděláme pečené brambory
Brambory si omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky, které položíme na plech vymazaným olejem
Osolíme a polijeme olivový olejem, pečeme asi 45 minut na 180°C