Suroviny
- kuřecí maso (nebo vepřové či krůtí, na plátky nebo kostky) 500 g
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- celer kousek
- červená paprika 1 ks
- bílá paprika (špičatá) 1 ks
- cuketa 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- zakysaná smetana 1 ks
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nejprve na oleji orestujte osolené a opepřené maso.
- Vyjměte a do hrnce nasypte všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidejte až ke konci restování.
- Pozvolna restujte a míchejte asi 5 minut. Přidejte posekaný česnek a vložte zpět maso. Vše zaprašte paprikou, rychle promíchejte a podlijte vodou nebo vývarem cca 2 cm nad směs.
- Přiklopené duste na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podlévejte. Maso opět vyjměte a omáčku rozmixujte. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku.
- Vmíchejte kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nesrazila.
- Dochuťte, vraťte prohřát maso a podávejte s knedlíkem. Dobré jsou k ní i brambory či těstoviny.
Vyzkoušejte tradiční recept na kuře na paprice s máslovými noky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE