Suroviny
- maso (kuřecí, vepřové nebo krůtí), na plátky nebo kostky 500 g
- Cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- kousek celeru
- červená paprika 1 ks
- bílá špičatá paprika 1 ks
- Cuketa 1/2 ks
- Česnek 1 stroužek
- Zakysaná smetana 1 ks
- sladká červená paprika 2 lžíce
- olej, sůl, pepř
Postup přípravy
- Nejprve na oleji orestujte osolené a opepřené maso.
- Vyjměte a do hrnce nasypte všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidejte až ke konci restování.
- Pozvolna restujte a míchejte asi 5 minut. Přidejte posekaný česnek a vložte zpět maso. Vše zaprašte paprikou, rychle promíchejte a podlijte vodou nebo vývarem cca 2 cm nad směs.
- Přiklopené duste na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podlévejte. Maso opět vyjměte a omáčku rozmixujte. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku.
- Vmíchejte kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nesrazila.
- Dochuťte, vraťte prohřát maso a podávejte s knedlíkem. Dobré jsou k ní i brambory či těstoviny.