Zapečené chlebíčky ze zbylého mazance s vanilkovým krémem a drobenkou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Zapečené chlebíčky ze zbylého mazance s vanilkovým krémem a drobenkou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Krásná kombinace jemného těsta, lahodného krému a křupavé drobenky – kdo by řekl, že jde o recyklaci?
Postup přípravy
-
Na drobenku v míse propracujte prsty mouku, cukr, mleté ořechy, máslo, špetku soli a pomerančovou kůru. Nechte nejméně 1 hodinu stát v chladu.
-
Na krém nechte přejít mléko s vyškrabanými semínky i kůrou vanilky varem. Stranou promíchejte cukr, škrob a špetku soli a nakonec žloutky. Směs přidejte do horkého mléka a metlou promíchávejte, krátce povařte a sundejte z plotýnky. Po kouskách vmíchejte studené máslo. Přikryjte a nechte vychladnout.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky mazance rozložte na plech vyložený papírem na pečení a potřete je vychladlým krémem. Posypte drobenkou a plech postavte na 2. příčku odspoda do předehřáté trouby. Pečte asi 15 minut, až drobenka zezlátne, podávejte ještě teplé s kopečkem vychlazené šlehačky nebo jogurtu, případně i s ovocným rozvarem nebo zavařenými brusinkami.
Zapečené chlebíčky ze zbylého mazance s vanilkovým krémem a drobenkou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Zapečené chlebíčky ze zbylého mazance s vanilkovým krémem a drobenkou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD