Zapečené chlebíčky ze zbylého mazance s vanilkovým krémem a drobenkou

Moje hodnocení
5x

Krásná kombinace jemného těsta, lahodného krému a křupavé drobenky – kdo by řekl, že jde o recyklaci?

8 porcí
60 minut

Drobenka

Krém

  • semínka z 1/2 vanilky + tobolka
  • mléko 300 ml
  • cukr krupice 30 g
  • maizena (kukuřičný škrob) 30 g
  • sůl 1 špetka
  • žloutky ze středně velkých vajec 2 ks
  • máslo (studené máslo) 20 g
  • mazanec 8 plátků

K podávání

  • šlehačka, zakysaná smetana nebo řecký jogurt
  • ovocný rozvar nebo zavařené brusinky

Postup přípravy

  1. Na drobenku v míse propracujte prsty mouku, cukr, mleté ořechy, máslo, špetku soli a pomerančovou kůru. Nechte nejméně 1 hodinu stát v chladu.
  2. Na krém nechte přejít mléko s vyškrabanými semínky i kůrou vanilky varem. Stranou promíchejte cukr, škrob a špetku soli a nakonec žloutky. Směs přidejte do horkého mléka a metlou promíchávejte, krátce povařte a sundejte z plotýnky. Po kouskách vmíchejte studené máslo. Přikryjte a nechte vychladnout.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Plátky mazance rozložte na plech vyložený papírem na pečení a potřete je vychladlým krémem. Posypte drobenkou a plech postavte na 2. příčku odspoda do předehřáté trouby. Pečte asi 15 minut, až drobenka zezlátne, podávejte ještě teplé s kopečkem vychlazené šlehačky nebo jogurtu, případně i s ovocným rozvarem nebo zavařenými brusinkami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty