Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod

2–4 porce
do 30 minut
Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod
Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou
Jemná vanilková pannacotta dostane nečekaný říz díky jahodové omáčce ochucené bílým balzamikovým krémem. Překvapivá, ale ve výsledku dokonalá kombinace chutí...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mléko, smetanu cukr a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku zahřejte v kastrolku na cca 60 °C.
  2. Vmíchejte plátkovou želatinu, kterou jste nechali změknout ve studené vodě a vymačkali z ní přebytečnou vodu.Tekutou směs přeceďte do formiček a nechte v chladničce nejlépe přes noc ztuhnout.
  3. Polovinu jahod rozvařte s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujte do jemné omáčky.
  4. Vychlazenou pannacottu vyklopte z mističek, přelijte vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobte druhou polovinu jahod.
Reklama

Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod  Foto:

Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod, foto: archiv Kalmáta Papadimitriou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama