zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Těstoviny s rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce a vařené na ohni
Autor: Kuk Buk / Lukáš Grossl Těstoviny s rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce a vařené na ohni

Těstoviny s rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce a vařené na ohni

Hodnoceno: 3x
Skvělý způsob, jak uvařit na ohni těstoviny i s omáčkou a obojí jíst teplé. A také důkaz, že těstoviny s omáčkou zvládnou uvařit i děti a vy pak nemusíte uklízet půl dne kuchyni. Stačí použít velký hrnec s těsnicí poklicí.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Hrnec nechte rozehřát na ohni. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Do hrnce vlijte olej, vsypte cibuli, česnek, oregano a odrhnutý tymián a restujte asi 3 minuty, až cibule a česnek začnou zlátnout. Vmíchejte rajčatový protlak, pokrájená konzervovaná rajčata, balzamikový ocet a špetku soli. 
  2. Vsypte těstoviny, zalijte vodou, přiklopte a vařte podle návodu na obalu těstovin akorát na skus. Ke konci těstoviny ochutnávejte, délka vaření záleží na síle ohně. 
  3. Většinu lístků bazalky nasekejte nadrobno, pár jich nechte na ozdobu. Těstoviny osolte a opepřete, přidejte lístky bazalky, máslo a mascarpone a promíchejte. Ozdobte odloženými lístky bazalky a podávejte. 

PŘÍPRAVA V KUCHYNI: Postup se příliš neliší, v hrnci rovnou rozehřejte olej, vsypte všechny suroviny a uvařte těstoviny dle návodu na obalu akorát na skus. 

Těstoviny s rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce a vařené na ohni
Autor: Kuk Buk / Lukáš Grossl Těstoviny s rajčatovou omáčkou z jednoho hrnce a vařené na ohni

reklama

Kuk Buk
KUDr. a Tomáš Zejda

Nechte si poradit co vařit na cestách, výletech i sportovních výkonech od zkušených expertů. Tomáš Zejda procestoval za 16 let 48 zemí a startoval ve více než 300 cyklozávodech po celém světě, v poslední době jel například městský sjezd v Jižní Americe, věnuje se freestylu i freeridu na horských kolech. Staví závodní tratě i koučuje ostatní jezdce. KUDr. vaří v bistru v anglickém Oxfordu a je členem tamní michelinské restaurace. Vaření a dobré jídlo miluje od mládí a líbí se mu, že skvělé jídlo dokážete připravit kdekoliv. Společně vytvořili kuchařku 50 jednoduchých, a přesto nápaditých receptů, které uvaříte na otevřeném ohni, v horách i na pláži, v kempu i na zahradě. Doplňují je hromadou tipů a rad, které při svém dobrodružném životě a vaření na cestách nasbírali. 

http://instagram.com/cestovnikukbuk