Suroviny
- krátké těstoviny 500 g
- cibule 1 ks
- slanina 100 g
- česnek 1–2 stroužky
- 30% smetana 300 ml
- cuketa 1 ks
- šalvěj 3 snítky
- parmazán 80 g
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte těstoviny a vařte, aby byly na skus.
- Cibuli a česnek oloupejte, společně se slaninou nakrájejte na drobné kostičky.
- Na středním plameni rozpalte pánev s trochou olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dosklovata. Pak přidejte slaninu, česnek a ještě asi dvě minuty restujte.
- Na pánev vlijte smetanu, omáčku ochuťte solí a pepřem. Vařte pár minut, dokud se omáčka lehce nezredukuje.
- Nakonec přidejte na kousky nakrájenou cuketu a šalvěj, vařte už jen chvíli, abyste cuketu nerozvařili.
- Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou. Servírujte s nastrouhaným parmazánem.
Těstoviny s cuketou a šalvějí Zdroj: Kitchen Story