Kitchen Story

Těstoviny s cuketou a šalvějí

Moje hodnocení
12x

Dnešní recept, který jsme pro vás vybrali, je lehký nejen na přípravu, ale také nenáročný na ingredience. Určitě budete mít většinu z nich doma po ruce a jídlo pro sebe nebo pro rodinu vykouzlíte během chvíle. :)

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte těstoviny a vařte, aby byly na skus.
  2. Cibuli a česnek oloupejte, společně se slaninou nakrájejte na drobné kostičky.
  3. Na středním plameni rozpalte pánev s trochou olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dosklovata. Pak přidejte slaninu, česnek a ještě asi dvě minuty restujte.
  4. Na pánev vlijte smetanu, omáčku ochuťte solí a pepřem. Vařte pár minut, dokud se omáčka lehce nezredukuje.
  5. Nakonec přidejte na kousky nakrájenou cuketu a šalvěj, vařte už jen chvíli, abyste cuketu nerozvařili.
  6. Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou. Servírujte s nastrouhaným parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty