Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Steak s chřestovým salátem

4 porce
do 30 minut
Využijte krátké období chřestu naplno a připravte si ho jako přílohu k pořádnému steaku. Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jak na to.
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Chřest oškrábejte a odřízněte z něj tvrdou část. Opepřete, osolte a vložte na gril.
  2. Mezitím si připravte dresink: lískové oříšky spařte a oloupejte, potom nakrájejte nadrobno. Osolte, opepřete, přilijte šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypte mořskou sůl.
  3. Opečený chřest sundejte z grilu, překrojte ho na menší části, promíchejte s dresinkem a nechte odležet.
  4. Teď si připravte steak: maso dvakrát za sebou osolte a opepřete z obou stran a vložte na gril. Středně propečené maso vyndejte do mísy, zabalte do alobalu a nechte chvíli odležet.
  5. Na závěr ještě posypte mořskou solí a podávejte spolu s chřestovým salátem.
Reklama

Steak s chřestovým salátem Foto:

Steak s chřestovým salátem Foto:

Steak s chřestovým salátem Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama