návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Slávky na kokosovém mléce

4 porce
do 30 minut
Slávky na kokosovém mléce
Slávky na kokosovém mléce Autor: Kitchenette.cz
Jak poznáte čerstvé mušle? Měly by být zavřené. Pokud jsou i tak nějaké lehce otevřené, zkuste na ně nejdřív poklepat: když se uzavřou, můžete je použít. Po spaření se naopak mají otevřít a ty, co zůstanou zavřené určitě nejezte a vyhoďte!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Slávky očistěte a namočte do vody tak na 15 minut, aby se nasákly a propláchly.
  2. Mezitím ve větším hrnci na kokosovém oleji orestujte šalotku pokrájenou na kostičky doměkka, přidejte propasírovaný nebo jemně strouhaný česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli podle chuti a ještě chvilku restujte.
  3. Směs se bude lehce lepit ke dnu, tak ji hezky vařečkou berte ode dna. Po chvilce, tak po 1. minutě, zalijte tuto směs vínem a jemně vařte přibližně 5 minut.
  4. Nyní základ lehce osolte, opepřete, přidejte rybí omáčku podle chuti, která nejenže zvýrazní chuť, ale také celé jídlo osolí. Na závěr přidejte kokosové mléko a než dosáhne varu, připravte si slávky.
  5. Slávky přeceďte, ještě krátce propláchněte, protože pokud jsou živé, tak se v průběhu koupele otvíraly a tak se mohl uvolnit písek nebo jiné nepotřebné poklady. Jakmile se směs s kokosovým mlékem začne vařit, přidejte do ní okapané slávky, zvyšte výkon na maximum a přiklopte poklicí.
  6. Vařte zprudka a relativně krátce, dokud se neotevřou. V průběhu slávky podeberte vařečkou a promíchejte je, přiklopte a občas hrncem bouchněte, tím se v hrnci trochu porovnají a lépe se otevírají.
  7. Hotové slávky můžete servírovat s čerstvým pečivem nebo třeba jasmínovou rýží, posypané čerstvým koriandrem. Kokosový vývar, který vznikl, je dokonalý a moc dobrý právě s rýží.
Reklama

Slávky na kokosovém mléce 2 Foto:

Slávky na kokosovém mléce, foto: Kitchenette.cz

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama