návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sezamové sušenky

Hodnoceno: 0x
1 a 1/2 plechu porce
do 1 hodiny
Sezamové sušenky
Autor: Pěkně vypečený blog Sezamové sušenky
Příprava těchto sušenek není vůbec náročná a v podstatě se hodí nejen na běžné zobání, ale i jako vánoční cukroví – což bude zanedlouho aktuální. :)

Recept

Křehké sušenky s fíkovým chutney  Foto:

Křehké sušenky s fíkovým chutney

Vyzkoušejte báječné křehké sušenky s vůní vanilky a pomeranče. Kuchař Martin Kincl je servíruje s výrazným fíkovým chutney, které jim dodá orientální šmrnc.

Postup

  1. Do mísy dejte všechny ingredience a vypracujte těsto.
  2. To zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici 30 minut odpočinout.
  3. Mezitím předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C a připravte si dva plechy, které vyložte pečicím papírem.
  4. Jakmile je těsto odpočaté, ještě jednou ho ručně propracujte a na ploše, kterou lehce posypejte moukou, ho vyválejte a vykrajujte z něj libovolné tvary. Pečte je přibližně 10 minut.

Sezamové sušenky 2 Foto: Sezamové sušenky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let