reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Nočky s máslovým mangoldem
Autor: blog Tvoříme domov Nočky s máslovým mangoldem

Nočky s máslovým mangoldem

Hodnoceno: 0x
Rychlý recept s mangoldem, který si rozhodně oblíbíte. Dochutí těsto i výsledné jídlo, takže pokud této surovině holdujete, neváhejte! ;)
do 30 minut
4 porce

Článek

Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě Foto:

24 neodolatelných receptů s listovým špenátem

Listový špenát je k dostání celoročně, dobře se dá využít i špenát mražený, ale díky své zelené svěží barvě tak nějak nejlépe ladí s jarem. V mnoha receptech hraje hlavní...

reklama

Postup

  1. Nočky: Do velkého hrnce dejte vařit mírně osolenou vodu. Mangold (a lístky z řepy) omyjte a vhoďte do vroucí vody. Vařte zhruba 2–3 minuty, poté slijte a ihned propláchněte ledovou vodou.
  2. Dejte vařit další osolenou vodu, tentokrát na nočky. Mezitím ze spařených listů vymačkejte vodu a dejte je do robotu společně s vodou, kořením, vejci a parmazánem. Promixujte do hladké směsi a poté přisypte mouku. Mixujte dál, dokud nevytvoříte hladké těsto.
  3. To pak protlačte do vroucí vody přes haluškové síto a vařte, dokud nevyplavou nahoru.
  4. Sceďte, přendejte do mísy a pokapejte lžící olivového oleje, aby se neslepily.
  5. Máslový mangold: Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájený pórek. Mangold operte, pořádně osušte a nakrájejte na nudličky.
  6. Ty společně s máslem vhoďte k pórku a chvíli obracejte, dokud listy nezavadnou. Osolte, opepřete, dle chuti přidejte sušený česnek. Ještě chvíli míchejte, aby byl mangold hotový, ale nepřevařený (barva by ztratila svěžest).
  7. Odstavte z plotny a podávejte s nočky, posypané strouhaným parmazánem.

Nočky s máslovým mangoldem 2 Foto: Nočky s máslovým mangoldem; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

reklama