návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuře tandoori

2–4 porce
nad 2 hodiny
Kuře tandoori
Kuře tandoori Autor: Kitchen and the City
Tandoori je speciální pec, ve které se peče tento známý indický pokrm. Těžko ji asi máte doma, ale kuře na tento způsob i s tradičními plackami naan si můžete doma snadno připravit!
Reklama

Suroviny (2–4 porce)

Tandoori pasta:

Placky naan:

Reklama

Postup

  1. Kuře tandoori: Všechny ingredience na pastu opražte nasucho na pánvi. V misce smíchejte jogurt, máslo, sůl, šafrán, rozdrcený česnek a zázvor a přidejte vychladlou směs tandoori pasty. Paličky kuřete rozřízněte na několika místech a pořádně do nich vmasírujte vzniklou jogurtovou pastu.
  2. Nechte odležet minimálně 4–6 hodin, nejlépe přes noc. Do trouby vložte plech a troubu rozpalte na 180 °C. Na horký plech dejte kuřecí paličky a pečte 20 minut, v polovině pečení paličky otočte, potřete zbývající marinádou a pokapejte citronovou šťávou, pečte dalších 20 minut. Ke konci pečení přepněte na gril a chvilku je ožehněte z obou stran.
  3. Placky naan: Sušené droždí rozpusťte ve dvou lžících vlažné vody spolu s cukrem. Nechte chvilku vykvasit. Mouku promíchejte se solí, přidejte rozpuštěné ghí s vodou a jogurtem (nesmí být studený, já ho přimíchala do vlažné vody).
  4. Vypracujte těsto a alespoň 10 minut ho buď v robotu, a nebo ručně řádně hněťte. Dejte na teplé místo vykynout. Předehřejte si troubu i s plechem uvnitř na 250 °C.
  5. Rozdělte těsto na půl a rozkrájejte každou část na tři díly. Vyválejte trojúhelníkový tvar, propíchejte vidličkou a házejte na rozpálený plech přímo do trouby. Nechte péct přibližně 5–7 minut. Upečené placky potřete rozpuštěným ghí (máslem) a přikryjte utěrkou, aby změkly.
Reklama

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama