Marináda
- bílý jogurt 1 a 1/2 hrnku
- olej 2 lžíce
- cibule 1/2 ks
- citronová šťáva 1 a 1/2 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 2 lžičky
- česnek (, ) 5 stroužků
- koření garam másala (iindické grilovací koření: hřebíček, kardamom, kmín, koriandr, pepř, skořice) 3 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- kmín 2 lžičky
- koriandr (mletý r) 2 a 1/2 lžičky
- kajenský pepř 2 lžičky
- uzená paprika 2 lžičky
- sůl 3/4–1 a 1/4 lžičky
- černý pepř
Kuře
- kuřecí paličky 8 ks
- olej
Mátový jogurt
- bílý jogurt 3/4 hrnku
- máta 2 lžičky
- citronová šťáva
- sůl
- olivový olej
- pepř
Postup přípravy
- Všechny ingredience na marinádu vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Kuřecí paličky vložte do většího pytlíku se zipem, zalijte připravenou marinádou, promíchejte a nechejte v lednici marinovat alespoň 3 hodiny; nejlépe přes noc.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte alobalem a na něj položte kovovou mřížku.
- Kuře vyndejte z marinády a rozmístěte na mřížku. Pečte v troubě asi 20 minut, poté potřete marinádou, paličky otočte a potřete z druhé strany.
- Pečte dalších 10 minut. Poté proces zopakujte a navíc maso pokapejte olejem. Pečte několik dalších minut, dokud nebude kuře dostatečně propečené.
- Po upečení nechejte kuře chvíli odpočinout (cca 5 minut).
- Servírujte s mátovým jogurtem (všechny ingredience na jeho přípravu jen smíchejte v misce), navíc můžete posypat lístky koriandru a přidat měsíčky citronu.