reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře tandoori s raitou
Autor: profimedia.cz Kuře tandoori s raitou

Kuře tandoori s raitou

Hodnoceno: 1x
Nebojte se experimentovat a vyzkoušet něco nového. Indická kuchyně k tomu přímo vybízí. A co se skrývá pod kořením garam masala? Jedná se o indickou směs koření – římský kmín, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Raita:

Při podávání:

Postup

  1. Do kuřete nařízněte několik hlubokých řezů a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dejte do mělké nekovové nádoby.
  2. Do mixéru dejte citronovou šťávu, česnek, zázvor, mletou papriku, garam masalu, olej a jogurt a vymíchejte do hladké pasty.
  3. Pastou dobře obalte maso a nechte několik hodin marinovat, aby chutě mohly do kuřete proniknout.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Tandoori kuře pečte 40 minut, až bude zlaté.
  5. Raita: Smíchejte jogurt, okurku, mátové lístky a dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte s raitou, citronovými klínky a rozpečeným naan chlebem.

Kuře tandoori s raitou Foto:

Kuře tandoori s raitou, foto: Profimedia.cz

reklama

Související témata: tandoori , raita , kuře , Hlavní jídla , Indická kuchyně