Kuře tandoori s raitou
Kuře tandoori s raitou
Zdroj: profimedia.cz
Kuře tandoori s raitou
Zdroj:
profimedia.cz
Nebojte se experimentovat a vyzkoušet něco nového. Indická kuchyně k tomu přímo vybízí. A co se skrývá pod kořením garam masala? Jedná se o indickou směs koření – římský kmín, hřebíček, muškátový květ, koriandr, kardamon, bobkový list.
Suroviny
kuřecí prsa, částečně s kostí
4 ks
Sůl
čerstvě namletý pepř
šťáva z 1 citronu
Česnek
4 stroužky
čerstvý zázvor
7,5 cm
mletá paprika
1 lžíce
garam masala
2 lžíce
Slunečnicový olej
3 lžíce
bílý jogurt
250 ml
Raita
bílý jogurt
200 ml
Okurka
1/4 ks
čerstvé lístky máty
1 lžíce
Při podávání
chleba naan
8 mini kusů
Citron
Postup přípravy
Do kuřete nařízněte několik hlubokých řezů a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dejte do mělké nekovové nádoby.
Do mixéru dejte citronovou šťávu, česnek, zázvor, mletou papriku, garam masalu, olej a jogurt a vymíchejte do hladké pasty.
Pastou dobře obalte maso a nechte několik hodin marinovat, aby chutě mohly do kuřete proniknout.
Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Tandoori kuře pečte 40 minut, až bude zlaté.
Raita: Smíchejte jogurt, okurku, mátové lístky a dochuťte solí a pepřem. Kuře podávejte s raitou, citronovými klínky a rozpečeným naan chlebem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Martina Čerňanská