Suroviny
- Olivový olej 2 lžíce
- krůtí stehenní řízek 750 g
- Cibule 2 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- velká mrkev 1 ks
- celer 1/4 bulvy
- malé žampióny 150 g
- Česnek 3 stroužky
- užená paprika 1 lžíce
- drcený kmín 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
- brambory 4 ks
- kadeřávek 2 listy
Článek
Vyzkoušejte nápadité recepty s oblíbeným krůtím masem
Recepty s dietním krůtím masem určitě rádi vyzkoušíte – ne vždy jsou sice 100% vhodné pro dietáře, ale rozhodně si vyberete! :)
Postup přípravy
- V širokém kastrolu rozpalte olej a zprudka na něm orestujte dohněda krůtí maso nakrájené na kostky.
- Přisypte nakrájenou cibuli a po chvíli i na velké kusy nakrájenou mrkev, oba celery a houby a najemno nasekaný česnek. Opékejte dozlatova, poté zasypte paprikou, nechte rozvonět a zalijte horkou vodou tak, aby bylo maso skoro ponořené. Osolte, opepřete a přidejte kmín a tymián.
- 10 minut duste pod pokličkou a potom přidejte na kostky nakrájené brambory.
- Po 15 minutách přihoďte na kousky natrhaný kadeřávek a duste ještě 10–15 minut, až budou brambory a maso měkké.