Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli

4 porce
do 1 hodiny
Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli
Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli Autor: isifa.com
Pojďte s námi zabrousit do španělské kuchyně a připravte si tento rybí kotlík. Překvapí vás fantastickou chutí a vůní :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte olej ve větším hrnci, přidejte chorizo klobásu nakrájenou na kolečka, olivy a nasekaný česnek a opékejte dozlatova. Potom přidejte bobkové listy, cukr, víno a šafrán. Přiveďte do varu, potom snižte teplotu a na mírném ohni vařte 5 minut.
  2. Přidejte rajčatovou passatu, rybí vývar a citron. Na mírném ohni vařte dalších 5 minut, potom oparně přidejte rybu, ještě zmírněte oheň a vařte 2–3 minuty. Vypněte plotnu, vmíchejte petrželku a přikryté nechte stát 5 minut. Dobře dochuťte.
  3. Omáčka aioli: Šlehejte dohromady žloutky, hořčici a česnek, až bude směs světlá, potom po kapkách přidávejte olej, dokud směs nezhoustne. Ochuťte a přidejte citronovou šťávu.
  4. Podávání: Podávejte horké s krutony a aioli omáčkou.
Reklama

Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli Foto:

Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli                                                           Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama