Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kakaový dort s kokosovým krémem
Hledáte tip na perfektní slavnostní dort? Ne vždy vás jeho příprava musí stát hromadu nervů, tento kakaový s kokosovým krémem je totiž jednodušší, než vypadá. ;)
nad 2 hodiny
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Suroviny
Piškot:
Krém:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Den před přípravou dortu dejte kokosové mléko do lednice. Hezky v něm ztuhne (nechte ho v ní téměř 24 hodin).
- Formu vymažte máslem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 170 °C. V jedné míse smíchejte mouku společně s kakaem.
- Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem krystal a přimíchejte mouku s kakaem. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte do směsi mouky a žloutků s cukrem.
- Připravené těsto dejte do formy a pečte přibližně 30 minut. Po upečení formu rozevřete a nechte korpus vystydnout.
- Než se korpus upeče, připravte si krém. Ztuhlou část kokosového mléka vyšlehejte s cukrem (chce to trochu trpělivosti a silnější metličky), do něj pak přišlehejte mascarpone.
- Takto připravený krém dejte na dobu, než korpus vystydne a bude připravený k namazání, do lednice. Korpus po vystydnutí rozkrojte vodorovně přesně v polovině.
- Namažte silnou vrstvou krému, položte na ni druhou část korpusu, který také pomažte silnější vrstvou krému. Krémem potřete také boční strany dortu.
- Jakmile máte hotovo, zasypte dort strouhaným kokosem a ozdobte květinami. Dle chuti jej můžete ozdobit také čerstvým ovocem. V kombinaci s jahodami nebo borůvkami je velmi dobrý. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.
Kakaový dort s kokosovým krémem; foto: Pěkně vypečený blog
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.
Lucie Arichteva, 33 let