Hamburger
- hovězí krk, očištěný 170 g
- hovězí lůj 30 g
- sýr čedar
- kvalitní slanina
- jarní cibulka 11 g
- červená cibule
- Rajče
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- hamburgerová bulka
Majonéza (6 porcí)
- Žloutek 3 ks
- čerstvá citronová šťáva 7 ml
- dijónská hořčice 9 g
- dobrý olivový olej 150 ml
- medvědí česnek, najemno nasekaný nebo pyré 25 g
- Sůl
- čerstvě namletý bílý pepř
Postup přípravy
- Nejprve připravte majonézu: Vaječné žloutky smíchejte s citronem, solí, bílým pepřem a dijonskou hořčicí. V míse vše začněte metlou šlehat a pomaličku přilévejte olivový olej. Šlehejte, dokud vše nezhoustne v hustou majonézu. Poté přidejte medvědí česnek.
- Hovězí maso společně s lojem namelte na hrubé planžetě, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a 1/3 najemno nakrájené červené cibule, osolte a opepřete. Maso pořádně propracujte a vytvarujte burger, který pečte dle požadované úpravy z každé strany.
- Před servírováním bulku do křupava opečte, potřete majonézou z medvědího česneku. Na spodní část vložte opečenou červenou cibuli, rajče a položte upečené maso. Vypečenou slaninu se sýrem Čedar položte na maso a společně rozpečte v troubě.