zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hovězí hamburger s česnekovou majonézou
Autor: archiv restaurace Argument Hovězí hamburger s česnekovou majonézou

Hovězí hamburger s česnekovou majonézou

Hodnoceno: 4x
Chcete ochutnat hamburger jako z luxusní restaurace? Připravte si doma super hamburger podle receptu šéfkuchaře Františka Maděry. Speciální přísadou je v tomto případě domácí majonéza s medvědím česnekem...
do 30 minut
1 porce

reklama

Postup

  1. Nejprve připravte majonézu: Vaječné žloutky smíchejte s citronem, solí, bílým pepřem a dijonskou hořčicí. V míse vše začněte metlou šlehat a pomaličku přilévejte olivový olej. Šlehejte, dokud vše nezhoustne v hustou majonézu. Poté přidejte medvědí česnek.
  2. Hovězí maso společně s lojem namelte na hrubé planžetě, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a 1/3 najemno nakrájené červené cibule, osolte a opepřete. Maso pořádně propracujte a vytvarujte burger, který pečte dle požadované úpravy z každé strany.
  3. Před servírováním bulku do křupava opečte, potřete majonézou z medvědího česneku. Na spodní část vložte opečenou červenou cibuli, rajče a položte upečené maso. Vypečenou slaninu se sýrem Čedar položte na maso a společně rozpečte v troubě.

Hovězí hamburger s česnekovou majonézou  Foto:

 

reklama

Související témata: Burger , Hlavní jídla , Americká kuchyně