návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Drůbková polévka

4 porce
do 2 hodin
Drůbková polévka
Drůbková polévka Autor: archiv Prima
Nad pořádný vývar není. Vyzkoušejte tuto drůbkovou polévku podle Zdeňka Pohlreicha. Věřte, že stojí za to!
Reklama

Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Drůbky zalijte vodou, osolte a nechte zavařit. Jakmile vystoupí pěna, seberte ji do misky a polévku okořeňte celým černým pepřem a novým kořením. Přidejte nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku.
  2. Nechte hodinu povařit. Potom vyndejte stranou maso a zeleninu a vývar přeceďte.
  3. V dalším kastrůlku rozehřejte máslo, přisypte hladkou mouku a vytvořte jíšku, kterou zalijte hotovým vývarem. Přidejte kousek květáku a špetku muškátového květu. Nechte chvíli povařit a na závěr přilijte smetanu.
  4. Mezitím si v novém hrnci uvařte nudle do polévky.
  5. Do teriny naházejte nakrájenou zeleninu a maso, zalijte vývarem a posypte nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndejte stranou do talíře, také posypte petrželkou a podávejte spolu s polévkou.
Reklama

Drůbková polévka  Foto:

Drůbková polévka  Foto:

Drůbková polévka 4 Foto:

Drůbková polévka  Foto:

z pořadu Teď vaří šéf, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama