Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čekankový salát s modrým sýrem

4 porce
do 2 hodin
IMG_6057_Fotor
IMG_6057_Fotor
Tentokrát Zdeněk Pohlreich věnoval celou epizodu sýrům, kterých je na trhu mnoho a mnoho. Šéf použil do tohoto čekankového salátu sýr s modrou plísní, který se často používá v teplé kuchyni, ale i do salátů se hodí perfektně.
Reklama

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Do mísy nasypte sůl, postavte do ní čekankové puky a nechte 1–2 hodiny odstát.
  2. Sůl vytáhne z čekanky šťávu a zbaví ji tak hořké chuti.
  3. Mezitím orestujte na pánvi vlašské ořechy spolu s cukrem a solí. Připravte si dresink: hořčici smíchejte s medem, přilijte citronovou a limetkovou šťávu, malinový ocet, rostlinný olej, osolte a vyšlehejte.
  4. Odstátou čekanku opláchněte a oberte listy, které přendejte do mísy. Přisypte orestované ořechy, pokapejte dresinkem, nalámejte sýr a promíchejte.
  5. Salát přendejte na talíř a přilijte ještě zbytek dresinku.
Reklama

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem Foto:

Čekankový salát s modrým sýrem, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama