Suroviny
- čekanka
- modrý plísňový sýr
- vlašské ořechy
- Cukr
- Sůl
Na dresink
- Hořčice
- Med
- citronová štáva
- limetková šťáva
- malinový ocet
- rostlinný olej
- Sůl
Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Do mísy nasypte sůl, postavte do ní čekankové puky a nechte 1–2 hodiny odstát.
- Sůl vytáhne z čekanky šťávu a zbaví ji tak hořké chuti.
- Mezitím orestujte na pánvi vlašské ořechy spolu s cukrem a solí. Připravte si dresink: hořčici smíchejte s medem, přilijte citronovou a limetkovou šťávu, malinový ocet, rostlinný olej, osolte a vyšlehejte.
- Odstátou čekanku opláchněte a oberte listy, které přendejte do mísy. Přisypte orestované ořechy, pokapejte dresinkem, nalámejte sýr a promíchejte.
- Salát přendejte na talíř a přilijte ještě zbytek dresinku.