Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečená čekanka se sýrem

2 porce
do 30 minut
Zapečená čekanka se sýrem
Zapečená čekanka se sýrem Autor: Tak vařím já
Čekanka je skvělá zelenina, která se hodí zasyrova do salátů, ale moc jí sluší i tepelná úprava. Takto upravenou čekanku podávejte jako přílohu k bílému masu nebo rybě, hodí se i samostatně jako lehká večeře s pečivem.
Reklama

V obchodě vybírejte čerstvé, světlounce žluté a pevné kousky, které jsou uskladněny pod neprůhledným tmavým papírem. Na světle totiž čekanka výrazně hořkne. Proto ji i doma uskladněte v temnu.

Reklama

Postup

  1. V malém kastrůlku rozehřejte máslo. Když lehce zpění, přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova.
  2. Čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z ní tvrdý košťál. Pak čtvrtky položte řezem dolů na osmahnutou cibuli. Restujte na mírném ohni asi 3 minuty, osolte, opepřete a přilijte víno. Přiklopte pokličkou a nechte dusit další 3 minuty.
  3. Čekanku vložte do zapékací misky, posypte parmezánem a dejte pod rozpálený gril. Když sýr zezlátne, ihned servírujte.
Reklama

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama