Suroviny
V obchodě vybírejte čerstvé, světlounce žluté a pevné kousky, které jsou uskladněny pod neprůhledným tmavým papírem. Na světle totiž čekanka výrazně hořkne. Proto ji i doma uskladněte v temnu.
Postup přípravy
- V malém kastrůlku rozehřejte máslo. Když lehce zpění, přidejte najemno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova.
- Čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z ní tvrdý košťál. Pak čtvrtky položte řezem dolů na osmahnutou cibuli. Restujte na mírném ohni asi 3 minuty, osolte, opepřete a přilijte víno. Přiklopte pokličkou a nechte dusit další 3 minuty.
- Čekanku vložte do zapékací misky, posypte parmezánem a dejte pod rozpálený gril. Když sýr zezlátne, ihned servírujte.