zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry
Autor: Vlado Kníž Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

Hodnoceno: 0x
Tak tento salát se šéfovi tedy povedl. Připomene vám chuť léta a jistě vás i zasytí díky bramborám. A k tomu skvělý dresink! Co víc si přát...
do 30 minut
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Nejdřív si připravte dresink: vejce uvařte natvrdo ve vodě s octem. Pak dejte stranou žloutky, přidejte k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšlehejte. Bílky nakrájejte najemno a přidejte ke směsi se žloutky. Přisypte nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promíchejte.
  2. Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka. Přidejte k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu.
  3. Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochuťte čerstvou bazalkou a nandejte na talíř spolu s bramborovým salátem.

Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry Foto:

Bramborový salát  s fenyklem a kalamáry Foto:

Bramborový salát s fenyklem a kalamáry, foto: Vlado Kníž

TVŠ III (9) - Bramborový salát s fenyklem a kalamáry
Bramborový salát s fenyklem a kalamáry

reklama