Suroviny
Postup přípravy
1
Do hrnku nalijeme 0,25 l mléka, přidáme pudink a promícháme
V menším hrnci přivedeme k varu 0,25 l mléka s 1 kávovou lžičkou moučkového cukru a za stálého míchání přilijeme pudink s mlékem a vaříme, dokud nám nezhoustne
Po uvaření necháme vychladnout
2
Piškotovou buchtu připravíme tak, že do velké mísy dáme 250 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 0,25 l mléka a 3 žloutky
Vše rozmixujeme
Oddělené bílky vyšleháme do sněhu a postupně ho zlehka přidáme do těsta
Formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme část připraveného těsta, do zbylé části přidáme kakao, rozmícháme a nepravidelně vlijeme do formy
Do takto připraveného těsta dáváme vychlazený pudink polévkovou lžící po hromádkách rovnoměrně, po celé části formy
Do rozpálené trouby vložíme formu a pečeme při 220 stupních asi 20 minut
3
Po upečení necháme buchtu vychladnout
Rovnoměrně ji potřeme zakysanou smetanou, rozmíchanou s jednou polévkovou lžící moučkového cukru
Necháme zatuhnout a můžeme podávat s nastrouhanou čokoládou