Holoubátka
- holoubata 6
- slanina 12 plátků
- čerstvě namletý pepř
- kmín
- sůl
Zelí
- bílé zelí 500 g
- mrkev 60 g
- voda 450 g
- bujón (drůbeží) 1
- sůl 1/2 ML
- cukr 1 ML
- máslo 70 g
- hladká mouka 20 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Bramborové knedlíky
- brambory (typ C) 700 g
- vejce 1
- žloutek 1
- hladká mouka 150 g
- hrubá mouka 100 g
- sůl 1 ML
- olej (na vymazání)
Postup přípravy
- Nádivka: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a rozmačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, petržel, rozmačkáme 4 stroužky česneku a dvě celá vejce. Vše prohněteme a ochutnáme, případně dochutíme.
- Holoubátka: Holoubátka osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Klademe do pekáče na máslo a slaninu dospod a přes křidélka poklademe zbytek plátků slaniny, aby se nám křidélka nepřipalovala. Nakonec holoubata posypeme kmínem. Dáme péct na 180 °C asi 60 minut. Během pečení otočíme a podléváme.
- Bramborové knedlíky: Nastrouháme brambory a přidáme ostatní ingredience. Vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě.
- Zelí a mrkev nakrouháme, podusíme doměkka, zahustíme jíškou a ochutíme.
Autor receptu: Renata Maroušková