Na kuřecí vývar přiveďte do varu čtyři litry vody. Očištěné kuře osolte a okořeňte pepřem a kreolským kořením a vařte hodinu na mírném ohni.
Mezitím si na pánvi osmahnete kousky klobásy, vylejte tuk a dejte stranou.
Vytáhněte kuře z hrnce, vývar přeceďte, nechte chvíli stát a odstraňte z povrchu tuk. Kuře vykostěte a roztrhejte na male kousky a dejte stranou.
Na oleji udělejte tmavou jíšku a přidejte nakrájenou „svatou trojici” (cibuli, papriku, celer) a česnek a nepřidávejte žádnou tekutinu. Přilejte asi polovinu kuřecího vývaru. Přidejte kuřecí maso, klobásu, a všechna zbývající koření. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni asi hodinu. Průběžné dolévejte zbytek vývaru a ochutnávejte. Dolaďte koření; polévka má byt pikantní, ale ne pálivá.
Mezitím si uvařte rýži. Pět minut před koncem přidejte nakrájenou zelenou cibulku a petržel. Na dno každého talíře servírujte kupičku uvařené rýže a přilijte polévku.
Podávejte s teplou nakrájenou bagetou, pomazanou máslem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.