Bešamel
- plnotučné mléko 500 ml
- muškátový oříšek špetka
- hladká mouka 40 g
- máslo 40 g
- parmazán
- lasagne
- mozzarella (light) 1-2
- parmazán
- bílý pepř
- sůl
Postup
- Na oleji osmahneme česnek, přidáme rajčata a nastrouhanou mrkev, podusíme – aby se vypařila voda.
- Přidáme tuňáka, sůl, pepř a oregano.
Bešamel
- Do hrnce dáme rozehřát máslo, přisypeme mouku a mícháme. Poté přilijeme mléko a rozmícháme do kaše. Dochutíme muškátovým oříškem, soli a bílým pepřem. Můžeme ještě přidat trochu parmazánu na dochucení.
- Připravíme si pekáč, dáme trochu suga, na to syrové lasagne, omáčku, bešamel, posypeme sýrem a mozzarellou, dále lasagne, omáčku, bešamel a natrháme na to kusy mozzarelly.
- Dáme do trouby cca na 45 minut. Na začátku klidně přikryjeme alobalem/víkem, poté dopečeme do křupava.
Autor receptu: Ester Hořická