Suroviny
Postup
- Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládáme rajčata překrojená na půl, přidáme cibuli nakrájenou na větší kusy a rozkrojenou palici česneku. Zeleninu polijeme olivovým olejem, okořeníme a nahoru položíme větvičky tymiánu a bazalky. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 35 minut.
- Po upečení můžeme z rajčat stáhnout slupky, česnek vymačkáme. Zeleninu společně rozmixujeme dohladka, poté přilijeme vývar, a ještě jednou krátce promixujeme. Na závěr polévku krátce povaříme, aby se propojily chutě.
- Rajčatový krém doladíme podle chuti – pokud nebyla rajčata dostatečně sladká, můžeme přidat lžičku cukru, nebo polévce naopak dodat říz kapkou octa. Hotovou polévku naservírujeme do misek.
Autor receptu: Martin Podroužek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!