Suroviny
- smetana (33%) 500 ml
- cukr krystal 100 g
- vanilkový lusk 2
- želatina 3 plátky
- maliny 300 g
- limetka 1
- med 2 PL
- máta pár lístečků
Postup
- Želatinu vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme změknout. Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme cukr. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a jeho obsah vyškrábneme do smetany. Přidáme i zbytek lusku a přivedeme k varu.
- Když se začne smetana vařit, odstavíme ji, vyjmeme lusky a do smetany vložíme okapanou želatinu. Mícháme, dokud se nerozpustí, a poté vše rozdělíme do sklenic a dáme chladit ideálně přes noc, minimálně 5–6 hodin.
- V jiném hrnci uvaříme maliny s limetkovou šťávou a medem do zhoustnutí.
Autor receptu: Jan Hnát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!