Omáčka
- kompotované broskve 1/2 plechovky
- cukr dle chuti
- whiskey
Dekorace
- levandule
- lyofilizované maliny
Postup
Panna cotta
- Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. Smetanu dáme do rendlíku, přidáme cukr a levanduli.
- Zahřejeme, přidáme želatinu a rozmixujeme. Přes síto přepasírujeme. Nelejeme do kelímků a zachladíme.
Želé
- Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. Prosecco zahřejeme, přidáme cukr.
- Do ledovacích forem dáme vždy jednu malinu a zalijeme proseccem.
Omáčka
- Broskve povaříme s nálevem a cukrem do konzistence medu.
- Přepasírujeme a necháme vychladnout. Dochutíme whiskey.
Servírování
- Na talíř rozprskneme broskvovou omáčku, přidáme panna cottu, kterou vystřihneme z kelímku, přidáme 3x želé z prosecca, rozházíme drcený maliny.
- Poté zapíchneme levanduli do panna cotty a před hostem zapálíme.
Autor receptu: Josef Rafael
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!