Suroviny
- červené zelí (nekysané)
- badyán
- skořice
- bobkový list
- cukr
- pomeranč
- brambory 8
- pšeničná krupice 100 g
- hladká mouka hrnek
- kachní stehna
- kmín
- med
- sůl
Postup
- Kachní stehna omyjeme a vložíme na pekáč, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péct na 180 °C na 2 hodiny. Těsně před vytažením potřeme mašlovačkou medem a pečeme ještě 15 minut.
- Červené zelí dáme vařit s trochou vody a 2 lžícemi cukru, přihodíme badyán, skořici, před koncem vaření přilijeme pomerančovou šťávu.
- Brambory vaříme se slupkou a následně ručně oloupeme, brambory nastrouháme najemno a smícháme s krupicí, moukou a solí. Vytvoříme tvarov knedlíku a zabalíme jej do folie. Vaříme 25 minut.
Autor receptu: Eliška Čuntová
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+