Korpus
- vejce 5
- vlažná voda 5 PL
- olej 5 PL
- cukr 5 PL
- prášek do pečiva 1
- kakao 2 PL
- instantní káva 1 PL
- kakaový pudinkový prášek 2
Náplň
- smetana ke šlehání 250 g
- mascarpone 250 g
- tvaroh 250 g
- krémový sýr 100 g
- vanilkový extrakt 1 ML
- citronová šťáva 1 PL
- cukr 2 PL
- ztužovač šlehačky 1
- želatinový ztužovač 1
Postup
Korpus
Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem krupice, vodou a olejem do pěny, cca 10 minut. Sníh lehce stěrkou zamícháme a přidáme pudinkové prášky, kakao a kávu.
Mícháme pouze stěrkou, nikoli šlehačem. Nakonec vmícháme prášek do pečiva. Pečeme na 180 °C cca 10 minut.
Náplň
Vyšleháme smetanu s cukrem a ztužovačem. V druhé misce připravíme želatinový ztužovač, ihned zašleháme tvaroh, mascarpone a sýr. Přidáme citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.
Poté vmícháme vyšlehanou smetanu do připravené směsi, aby se obě části dobře spojily. Na vychlazený korpus naneseme připravený krém, ozdobíme ho ovocem a zalijeme červenou želatinou. Dort dáme na dalších 12 hodin do ledničky a poté můžeme podávat.
Autorka receptu: Soňa Vomáčková