Suroviny
- krémový sýr labneh 500 g
- dýně Hokkaidó
- hruška
- slunečnicová semínka
- česnek stroužek
- černý sezam
- med
- sůl 1/2 ML
Bageta z cottage sýru
- hladká mouka 120 g
- špaldová mouka 120 g
- kypřicí prášek do pečiva 1
- sůl 1 ML
- drcený kmín 1 ML
- cottage 360 g
- vejce 2
Postup
- Čerstvý sýr labneh si připravíme večer předem tak, že půlkilogramový kelímek tučného 10% jogurtu smícháme s 1/2 lžičky soli.
- Dáme do plátýnka na cedník a necháme přes noc v lednici vykapat do misky.
Bageta z cottage sýru
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a kmín. Přidáme rozmixovaný cottage sýr spolu s vejci. Promícháme a navlhčenýma rukama vytvarujeme vetší bagetky nebo bulky. Posypeme solí a pečeme cca 25 minut na 180 °C.
- Na tenké plátky (nebo na kostičky) si nakrájíme hrušku (pevnější druh) a dýni Hokkaidó, potřeme směsí olivového oleje a medu, zakápneme pár kapkami citronu, lehce posolíme a opečeme na pánvi nebo v troubě. Na másle lehce opečeme plátky bagetky, namažeme připraveným labnhehem, do kterého jsme vmíchali malý stroužek česneku.
- Nazdobíme směsí pečené dýně a hrušky, posypeme opraženými slunečnicovými a dýňovými semínky, můžeme ještě lehce zakápnout medem.
Autor receptu: Petra Juranová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!