Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí hamburger s česnekovou majonézou
Suroviny (1 porce)
Hamburger:
Majonéza (6 porcí):
Postup
- Nejprve připravte majonézu: Vaječné žloutky smíchejte s citronem, solí, bílým pepřem a dijonskou hořčicí. V míse vše začněte metlou šlehat a pomaličku přilévejte olivový olej. Šlehejte, dokud vše nezhoustne v hustou majonézu. Poté přidejte medvědí česnek.
- Hovězí maso společně s lojem namelte na hrubé planžetě, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a 1/3 najemno nakrájené červené cibule, osolte a opepřete. Maso pořádně propracujte a vytvarujte burger, který pečte dle požadované úpravy z každé strany.
- Před servírováním bulku do křupava opečte, potřete majonézou z medvědího česneku. Na spodní část vložte opečenou červenou cibuli, rajče a položte upečené maso. Vypečenou slaninu se sýrem Čedar položte na maso a společně rozpečte v troubě.
Ochutnejte léto v Argumentu
Letní menu dejvické restaurace Argument se do velké míry zaměřuje na české speciality a jejich moderní úpravu. Šéfkuchař František Maděra chce hosty zaujmout třeba neobvyklým spojením telecího brzlíku se šťovíkovým crème fraîche doplněným křupavými vepřovými škvarky, nebo jehněčím předkem s pohankovou nádivkou a salátkem z klíčků mladého hrášku.
Další masovou lahůdku představuje vykostěné selecí kolínko s krémem z listového špenátu a bramborovými plackami. Na své si přijdou také milovníci stále oblíbenějšího medvědího česneku, který tvoří základ omáčky doprovázející vepřovou panenku v bramborové krustě.
Argument patří již několik let k podnikům vyhledávaným labužníky z celé Prahy. Servíruje moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a krom oceňované kuchyně je též proslulý výborným personálem, klidnou zahrádkou a příjemnou, neokázalou atmosférou, která jej odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze. Interiér se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s dotykem moderny.
Restaurant – Café Argument, Bubenečská 19, 160 00 Praha 6, www.argument-restaurant.cz