Přílohový salát
- kapie 5 kusy
Přílohový salát
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Head
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Hlavní chod:Pipi ala italiana
Postup1. Omyté brambory ve slupce si nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech a posypeme americkým kořením. Dáme péct do vyhřáté trouby.
2. Předem naloženou krkovičku v olivovém oleji, okořeněnou pepřem a chilli opečeme na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a na výpeku si dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Na plech si rozprostřeme cibuli, na ni poklademe opečenou krkovici, maso opepříme a osolíme. Hustě zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou na vaření. Dáme na třicet až čtyřicet minut zapéct do trouby.
3. K hlavnímu jídlu podáváme salát servírovaný v paprikovém lusku. Kapie na okraji u stopky seřízneme a uvnitř očistíme. Z okurky a rajčat si připravíme salát, který ochutíme dresinkem z olivového oleje a citronu v poměru dvě ku jedné. Zálivku, kterou jsme si protřepali ve skleničce s víčkem, jemně osolíme a opepříme. V míse smícháme pokrájenou zeleninu, promícháme se zálivkou a salátem naplníme papriky, které zespodu trochu seřízneme, aby na talíři držely a nepadaly.