Suroviny
Postup přípravy
1
Panenku si očistíme a nakrájíme na asi 2 -4 cm vysoké špalíky, maso lehce promneme pěstí a z obou stran nasolíme a opepříme
Porce lehce pokapeme olejem a dáme odpočinout do lednice
2
Cibuli, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme a vše postupně restujeme na oleji nejlépe v pánve wok
3
Mezitím si řádně omyjeme a předvaříme brambory - nesmí se uvařit! Jakmile jsou ovařené, rozkrájíme je na šestiny a dáme na vymazaný plech péci na 200°C
Jakmile začnou zlátnout, poházíme je rozmarýnem a celými stroužky česneku ve slupce
Necháme dopéci
Když česnek začne hnědnout, vypneme troubu
4
Připravíme si pánev s kapkou oleje na smažení panenek
Maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran asi tři minuty
Servírujeme s brambory a na opečené zelenině