První hostitel se narodil v Ostravě, kde má i velkou část své rodiny. V devatenácti letech se přestěhoval do Brna, protože zde studoval a následně začal i pracovat.
Martin Řezáč
Vystudoval Fakultu informačních technologií VUT v Brně – magisterský obor grafika a multimédia. Dnes pracuje jako developer pro síťovou bezpečnost a částečně se živí i jako fotograf, což ho baví stále víc. Je svobodný, bezdětný a žije s přítelkyní v bytě se spolubydlícím. Do pořadu se přihlásil sám – napadlo ho to při oslavě s přáteli, na druhý den nápad zrealizoval. Pokud by vyhrál, s přítelkyní by odletěl na nějakou gastro-zážitkovou dovolenou.
Charakter: Společenský, zvídavý, cílevědomý a ctižádostivý, podnikavý. Občas příliš kritický a upřímný, přesto se snaží být většinou diplomat.
Zájmy: Fotografování, cestování, umění, muzika, poznávání cizích kultur. Rád jezdí na in-line bruslích, baví ho zimní sporty.
Vztah k vaření: Prostě ho to baví. Rád připravuje italskou kuchyni, různá orientální jídla a steaky.
Chutě: Chutná mu každé dobré jídlo, hlavně špagety carbonara a dobře připravený steak.
Nesnáší: Nemusí vnitřnosti a nesnědl by hmyz. Při jídle mu vadí, když je u stolu ticho a ozývá se pouze mlaskání.
Motto: „Až se vám jednou před očima promítne celý život, ať je na co se koukat! Svět patří těm, kteří se neposerou...“ (Charles Bukowski)
Očekávání: Těší se na poznání nových lidí a ochutnání nových jídel. Bude rád za nestranný názor spoluhráčů na svoje kuchařské dovednosti.
Historka z vaření: Jednou si Martin během vaření odskočil dokoupit ještě další suroviny a mezitím mu jeho bývalý spolubydlící snědl připravené maso.