Michaela vystudovala Slezskou univerzitu v Opavě, Institut tvůrčí fotografie – BcA. Nyní je jednatelkou a spolumajitelkou rodinné firmy. Bio vinařství.
Michaela Cibulková
Manžel Petr je vinohradník/enolog, syn Jan se stará o marketing a rozvoj nových produktů, dcera Valerie zatím studuje, ale má na starosti vše kolem webu, grafiky a sociálních sítí. Michaela se stará o vedení firmy, obchod, administraci a organizaci. Vinařství budují od roku 2005 a postupně a neustále rostou. První vinohrad si pořídili proto, aby měli suroviny pro vinoterapii – v podstatě pro kosmetické účely, ale pak to nabralo jiný a „správný“ směr a u toho už s celou rodinou zůstali. Vše se v jejich rodině točí kolem jejich rodinné firmy. Práce všechny naplňuje a baví. S manželem Petrem má syna Jana a dceru Valerii. Děti i přes svůj věk (26 a 21 let) stále baví pracovat s rodiči a trávit s nimi čas.
Účast v pořadu Míše přišla jako dobrý nápad. Ráda ukáže fungování jejich vinařství a pohostí své hosty dobrým jídlem a vínem. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila k výsadbě stromů na poloostrově Tichý ostrov, na kterém stojí Ditrichštejnský letohrádek Portz Insel. Jako zábavu si pro své hosty připraví plnění vína do lahví, vytvoření velikonoční etikety a polepení – víno si pak hosté odnesou jako dárek. Jídla pro menu si vybrala, protože má s nimi spojené dětství a jarní lesy plné medvědího česneku.
Charakter: Sama o sobě tvrdí, že je empatická a vždy ráda pomůže tam, kde je potřeba. Někdy je bohužel hodně emotivní. Je narozena ve znamení Vah a má ráda, když je vše v pořádku a když je ve všem jasno. Nesnáší spory.
Zájmy: Ráda vaří a cestuje s celou rodinou – většinou cestují za víny a ochutnáním vín v dalších zemích. V zimě jezdí na lyže a v létě na túry na hory. V neposlední řadě patří mezi její koníčky její práce – vinařství a víno, to je její svět. Ráda zahradničí a pěstuje bylinky a zeleninu. Baví ji aranžování květin, procházky přírodou se psem a nově mezi její hobby patří i včelařství. Ráda vymýšlí degustace spojené s jídlem a baví ji párování jídla a vína.
Vztah k vaření: K vaření má dobrý vztah už od dětství, kdy trávila v kuchyni hodně času s babičkou. Vše se doma vždy řešilo u kuchyňského stolu – a i její povolání má velmi blízko k jídlu.
Chutě: Mezi její oblíbená jídla patří pomalu pečený bůček se zlatavou kůrčičkou, křenem a kyselou okurkou. Ráda připravuje bramborový salát a pomalu pečený bůček.
Nesnáší: Nikdy by nesnědla syrové vejce.
Motto: V životě se řídí mottem: „Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.“
Očekávání: Těší se na nové zkušenosti, zážitky a zábavu.