Připravujeme Prostřeno! se silnými ženami, které se nebojí rebelie na talíři

V Prostřeno! tentokrát budou v absolutní převaze ženy. U stolu totiž nenajdete ani jediného muže. Týden od 7. října je celý věnovaný rebelkám – ženám, které umí jít proti proudu, plnit si své sny, přijmout výzvy. Jak se dámy poperou o titul amatérského kuchaře týdne?

Dojde na taktiku, nebo budou všechny za všech okolností upřímné a čestné? Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava rebelie na talíři nebo její zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod? Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude?

Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Lucie Šafránková. Pokud by vyhrála, tak by část peněz dala na budování střešní terasy, díky které bude pronajímat horní patro svého domu a bude se moci odstěhovat do Egypta. Toto je nyní její největší sen. Zbytek by si nechala na cestování. Během zábavy se bude psát diktát. Na talíři se objeví:
1) Mrkvový tatarák s opečeným chlebem,
2) chřestový krém se slaninou,
3) vepřová panenka, šťouchané brambory a švestková omáčka,
4) cheesecake s borůvkovým přelivem.

Úterní večer bude patřit Jiřině Anně Jandové. Je svobodná a bezdětná. Zatím nepřemýšlela, jak by naložila s výhrou. Během zábavy proběhne břišní tanec, menu sestavila tak, aby si v něm každý u stolu vybral něco. Mezi její oblíbená jídla patří asijská kuchyně a tradiční česká jídla, jako je knedlo, vepřo, zelo nebo svíčková na smetaně a brynzové halušky. Na talířích se objeví:
1) Sicilské cherry špízy,
2) moravský vývar Hurikán,
3) dijonský losos,
4) Palermo ovocná bomba.

Středeční hostitelka Jana Řezáčová pracuje jako návrhářka a stylistka. Jednou u kamarádky ve Skotsku šla dělat popcorn a dopadlo to tak, že popcorn začal hořet a jejich nová mikrovlnka šla rovnou do popelnice. Od té doby ji už nikdo nenechá připravovat popcorn. Ráda připravuje italská jídla, jako jsou domácí pizza a lasagne. Baví ji domácí burgery, tortilly a avokádo chlebík. Podávat ale bude orient:
1) Zeleninové gyoza knedlíčky,
2) mrkvová polévka se zázvorem,
3) vegetariánské Bún bó Nam Bô,
4) cupcakes s mangem, maracujou a slaným kokosem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Lucia Sosna. Kromě toho, že je zpěvačkou, pracuje také ve vlastní společnosti, která se zabývá mezinárodním obchodem s broušenými drahokamy a velkoobchodním prodejem šperků. V této společnosti je členkou představenstva a spolumajitelka a zastává pozici ředitelky. Je nezadaná a žije společně s rodiči v jejich rodinné vile. Během účasti v Prostřeno! se chce pobavit. Podávat se bude:
1) Carpaccio s rukolou a parmazánem,
2) zeleninová polévka s lesními hříbky na hovězím vývaru,
3) losos s koprovou omáčkou se smetanou a máslem, vařené brambůrky,
4) horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou s čokoládovými lupínky.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Drahomíra Jůzová, neboli Lady Dee. Nabídku přijala, protože ráda vaří a má k vaření kladný vztah. Chtěla by ukázat, že je dobrou kuchařkou a že i influencerka umí vařit. Pokud by vyhrála, tak by peníze věnovala své dceři. Ráda připravuje zdravá jídla. Má ráda kuře, rýži, hodně zeleniny a ryby. Jak jí to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Tacos,
2) krevetové ceviche,
3) fajitas,
4) pudink.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Kdo má nejlákavější menu?

Tento týden sledujte premiérové díly z Olomouckého kraje

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty