Nové přírůstky do knihovny

Nové přírůstky do knihovny
Nové jaro vyžaduje nové knížky. Přinášíme vám svěží inspiraci pro vaše kulinární výboje – obohatí nejen knihovničku, ale rozšíří vaše znalosti a přispěje k nezapomenutelným chuťovým zážitkům!
Nové přírústky do knihovny 1
Jitka Adamová
Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí týkající se zdraví a krásy je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. Kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí vařit-nevařit jednoduše, výtečně a zdravě!
Nové přírústky do knihovny 2
Julia Mirabella
Chcete si do práce donést pořádný oběd? Nepotřebujete k tomu nic jiného, než zavařovací sklenici a několik surovin, abyste byli schopni vrstvením vykouzlit skvělé jídlo, které se po otočení sklenice vzhůru nohama promísí a jednotlivé chutě se spojí v lahodný celek. Takto si můžete připravit nejen svěží saláty, ale i těstoviny či dušená jídla a dezerty. Vtipná kuchařka pro hravé, jejíž nápady vám v kanceláři bude každý závidět!
Nové přírústky do knihovny 3
Kay Maguireová
Podtitulek Úplný průvodce pěstováním, sklízením a uchováváním chilli papriček říká téměř vše. Praktická příručka pro všechny milovníky pálivých pochoutek prozradí zájemcům vše, co potřebují vědět, chtějí-li si vypěstovat vlastní chilli papričky. Začíná od úplných začátků a postupuje dál krok za krokem. Poradí, jak vysévat semena, jak pečovat o rostliny, jak sklízet plody a jak si poradit s běžnými problémy. Začátečníkům pomohou v orientaci i přehledné návody, kontrolní seznamy, fotografie a ilustrace. Milovníci chilli zde najdou i řadu dalších informací, například krátké dějiny chilli a vysvětlení Scovilleových jednotek pálivosti (oficiální stupnice pro měření pálivosti papriček). Samozřejmě nemohou chybět ani rady, jak plody své práce chutně upravit.
Nové přírústky do knihovny 4
Mirka van Gils Slavíková
Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové s výstižným názvem, v které najdete 50 úžasných receptů s královskou zeleninou. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče, a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření s pomocí této krásné nové kuchařky.
Nové přírústky do knihovny 5
Nicole Justová
Dá se žít bez masa, mléčných výrobků a vajec? Stovka lahodných jídel v této knize dokazuje, že to jde – a nejen to. Autorčiným krédem je totiž Veganem bez odpírání, takže tu kromě lehkých svačinek najdete i vydatné obědy a mnohé hříšné dezerty. Díky takřka neomezenému počtu dalších ingrediencí, které jsou dnes běžně dostupné i na našem trhu, je bezmasá, bezmléčná a bezvaječná kuchyně stále dostatečně pestrá. Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže..., veganské vaření nikdy nebylo lákavější!
Nové přírústky do knihovny 6
Alžběta Švorcová
Nejen lidé trpící celiakií (chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva způsobeným přecitlivělostí na lepek), ale všichni, kteří se z nejrůznějších důvodů vyhýbají lepku v potravinách, najdou v této novince vítanou dávku inspirace. Kuchařka na více než 180 stranách přináší osvědčené recepty na domácí bezlepkové koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. A samozřejmě nejen pro skutečné celiaky, ale i pro ty, kdo si chtějí oblíbené položky jídelníčku (například jablkové řezy s karamelovým krémem, citronový dort, strouhané tvarohové řezy, ořechové tyčinky, minikremrole s nivou nebo griliášové kostky) prostě jen vylehčit nebo se bez lepku nějaký čas obejít.
Nové přírústky do knihovny 7
Kara M. Rosenová
Detoxifikace organismu pomocí ovocných šťáv a nápojů z nich je trendem z rodu rozumných. Zařadit šťávy a ovocné nápoje do jídelníčku skutečně napomůže pročištění těla, získání nové energie a projeví se i na vzhledu. Není však šťáva jako šťáva, proto z nich autorka sestavila výživné recepty s lákavými a návodnými názvy: sladká sexy zeleň, Pepkův drink, zelený ionťák, hadův drink pro Evu, jahodový rebarboráč, řepná pecka nebo kakao z kešu ořechů. Propijte se ke zdraví!
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living