Nové přírůstky do knihovny
Nové přírůstky do knihovny
Nové jaro vyžaduje nové knížky. Přinášíme vám svěží inspiraci pro vaše kulinární výboje – obohatí nejen knihovničku, ale rozšíří vaše znalosti a přispěje k nezapomenutelným chuťovým zážitkům!
RAW PRO ZDRAVÍ A KRÁSU
Jitka Adamová
Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí týkající se zdraví a krásy je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda. Vyzkoušejte jedinečné recepty, k jejichž nevaření potřebujete otevřenou mysl, mixér a jen „hrstku“ surovin. Kniha pro všechny vegetariány, vegany, vitariány, ale i pro ty, kdo chtějí vařit-nevařit jednoduše, výtečně a zdravě!
LAHŮDKY ZE SKLENICE
Julia Mirabella
Chcete si do práce donést pořádný oběd? Nepotřebujete k tomu nic jiného, než zavařovací sklenici a několik surovin, abyste byli schopni vrstvením vykouzlit skvělé jídlo, které se po otočení sklenice vzhůru nohama promísí a jednotlivé chutě se spojí v lahodný celek. Takto si můžete připravit nejen svěží saláty, ale i těstoviny či dušená jídla a dezerty. Vtipná kuchařka pro hravé, jejíž nápady vám v kanceláři bude každý závidět!
NĚKDO TO RÁD PÁLIVÉ – RUKOVĚŤ MILOVNÍKA CHILLI
Kay Maguireová
Podtitulek Úplný průvodce pěstováním, sklízením a uchováváním chilli papriček říká téměř vše. Praktická příručka pro všechny milovníky pálivých pochoutek prozradí zájemcům vše, co potřebují vědět, chtějí-li si vypěstovat vlastní chilli papričky. Začíná od úplných začátků a postupuje dál krok za krokem. Poradí, jak vysévat semena, jak pečovat o rostliny, jak sklízet plody a jak si poradit s běžnými problémy. Začátečníkům pomohou v orientaci i přehledné návody, kontrolní seznamy, fotografie a ilustrace. Milovníci chilli zde najdou i řadu dalších informací, například krátké dějiny chilli a vysvětlení Scovilleových jednotek pálivosti (oficiální stupnice pro měření pálivosti papriček). Samozřejmě nemohou chybět ani rady, jak plody své práce chutně upravit.
V HLAVNÍ ROLI CHŘEST
Mirka van Gils Slavíková
Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové s výstižným názvem, v které najdete 50 úžasných receptů s královskou zeleninou. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče, a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření s pomocí této krásné nové kuchařky.
VAŘENÍ PRO VEGANY – 100 BÁJEČNÝCH RECEPTŮ NA CELÝ DEN
Nicole Justová
Dá se žít bez masa, mléčných výrobků a vajec? Stovka lahodných jídel v této knize dokazuje, že to jde – a nejen to. Autorčiným krédem je totiž Veganem bez odpírání, takže tu kromě lehkých svačinek najdete i vydatné obědy a mnohé hříšné dezerty. Díky takřka neomezenému počtu dalších ingrediencí, které jsou dnes běžně dostupné i na našem trhu, je bezmasá, bezmléčná a bezvaječná kuchyně stále dostatečně pestrá. Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže..., veganské vaření nikdy nebylo lákavější!
SLADKÝ ŽIVOT BEZ LEPKU
Alžběta Švorcová
Nejen lidé trpící celiakií (chronickým onemocněním sliznice tenkého střeva způsobeným přecitlivělostí na lepek), ale všichni, kteří se z nejrůznějších důvodů vyhýbají lepku v potravinách, najdou v této novince vítanou dávku inspirace. Kuchařka na více než 180 stranách přináší osvědčené recepty na domácí bezlepkové koláče, dorty, dezerty a slané pečivo. A samozřejmě nejen pro skutečné celiaky, ale i pro ty, kdo si chtějí oblíbené položky jídelníčku (například jablkové řezy s karamelovým krémem, citronový dort, strouhané tvarohové řezy, ořechové tyčinky, minikremrole s nivou nebo griliášové kostky) prostě jen vylehčit nebo se bez lepku nějaký čas obejít.
ŠŤÁVY PRO ZDRAVÍ
Kara M. Rosenová
Detoxifikace organismu pomocí ovocných šťáv a nápojů z nich je trendem z rodu rozumných. Zařadit šťávy a ovocné nápoje do jídelníčku skutečně napomůže pročištění těla, získání nové energie a projeví se i na vzhledu. Není však šťáva jako šťáva, proto z nich autorka sestavila výživné recepty s lákavými a návodnými názvy: sladká sexy zeleň, Pepkův drink, zelený ionťák, hadův drink pro Evu, jahodový rebarboráč, řepná pecka nebo kakao z kešu ořechů. Propijte se ke zdraví!