Novinky na trhu: oplatky bez lepku, fleky nebo limitovaná edice věnečku

Ano, další novinky, které vás potěší. Jsou to oplatky bez lepku, parádní tip na nové fleky ze semoliny, ale také tip na sladkou tečku na závěr, která je ovšem limitovaná. Čtěte dál!

Oplatky KEKSE

Ochutnejte oplatky KEKSE, které jsou ručně vyráběny na Slovensku a nyní míří i na český trh. Recepturu i samotnou továrnu založil vizionář Milan Trenčan, který trpí silnou histaminovou intolerancí s přidruženou alergií na lepek, laktózu či mléko, sóju a vejce. Proto se rozhodl vyvinout kvalitní produkt, který bude výborně chutnat všem a zároveň splní přísná kritéria pro osoby s těmito omezeními.

Základem křupavé oplatky je kukuřičná a rýžová mouka, neobsahuje lepek, mléko, vejce, soju, droždí, palmový olej ani konzervanty. Ve výrobku nenajdete žádné přidané cukry a chemické látky, konzervační prostředky či barviva. Vychutnejte si KEKSE ve třech variantách - kokos, mandle a mandlově karobové.

Fleky ze semoliny od Panzani

Fleky ze semolinové mouky – to je letošní novinka prémiové značky těstovin Panzani.  Jejich neobvyklý, kosodélníkový tvar umožňuje velmi efektivní, moderní servírování jídel. Na českém trhu jsou to první fleky vyrobené výhradně ze semolinové mouky. Právě nové fleky jsou spojením tradiční a moderní gastronomie, protože i ve střední Evropě jsou fleky v různých podobách součástí zdejší kuchyně již několik století, ovšem fleky Panzani, vyrobené ze semolinové mouky, splňují současné požadavky na lehkou, vyváženou stravu a na zdravou výživu. Navíc se díky semolinové mouce nelepí, takže na talíři budou vypadat vždy atraktivně.

S novými fleky si můžete vyzkoušet nejrůznější způsoby jejich přípravy a vychutnat si je vždy al dente. U nás nejčastější způsob přípravy – zapečené s uzeným masem nebo šunkofleky, můžete obohatit o další ingredience, jako jsou houby, zelí, zelenina a podobně. A právě díky semolinové mouce, z níž jsou fleky vyrobené, už se nemusíte obávat, že by se spekly nebo slepily v nevzhledný kus hmoty.

Fleky můžete také připravit s nejrůznějšími omáčkami, masem, rybami či mořskými plody. Své uplatnění najdou i ve studené kuchyni, třeba v těstovinových salátech. Zajímavý je také obal – všimněte si, že na boční straně je velmi jednoduchá pomůcka pro odhad jedné porce Fleků.

Nové Fleky Panzani se v průběhu podzimu objeví postupně v prodeji v maloobchodní síti Tesco, Globus, Billa, už nyní jsou dostupné v e-shopu Rohlik.cz, výhledově pak také třeba i v prodejnách Albert a na e-shopu Košík.cz. Balení 500 gramů má doporučenou maloobchodní prodejní cenu 59,90 Kč.

Novinky ve Věnečky Janeček

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini verzi a aktuálně již v osmi různých příchutích. Stálou nabídku v podobě máslového, čokoládového, pistáciového, citronového a jahodového věnečku nyní doplnila limitovaná podzimní edice s příchutí griliáše. Tu před Vánoci vystřídá oblíbený kokos. Roman Janeček rozšiřuje i nabídku slaných příchutí, ke stávajícímu lososovému přibyl šlehaný modrý sýr. Od října podnik spouští také vlastní e-shop.

„Griliáš, tedy spojení pražených lískových oříšků a karamelu, za mě nese všechny barvy, vůně a chutě spojené s obdobím podzimu. Korpus v barvě tmavého mahagonu protíná zlatavý krém s delikátní oříškovou chutí zjemněnou karamelem a máslem,“ popisuje novinku Roman Janeček. Griliášová limitka bude k dostání v průběhu celého podzimu.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty