Suroviny
Postup přípravy
1
Uvaříme si brambory ve slupce
Cibuli s pokrájenou slaninou orestujeme
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme máslo, slaninu s cibulí a rozšťoucháme
2
Rybí filety okořeníme, trošku osolíme, zakápneme kapkou citronové šťávy a oleje
Dáme na rozpálenou pánev a z obou stran opečeme
Můžeme dát i na chvilku do trouby, aby se losos propekl
3
Cibuli si najemno nakrájíme, necháme zpěnit na pánvičce, přidáme špenát, osolíme, opepříme
Najemno nasekaný česnek orestujeme na pánvi a nakonec přidáme trošku smetany pro zjemnění
4
K lososovi můžeme ze zbylé šlehačky udělat dobrou omáčku: na rozpálenou pánev nalijeme šlehačku, přidáme půl stroužku česneku, zaprášíme to hladkou moukou, necháme povařit a je hotovo
Perfektně to ladí a je to rychlé