Maso
- kuřecí maso 200 g
- koření na gyros 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
Zálivka
- olivový olej 2 lžíce
- med 1 lžička
- dijonská hořčice 1/2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Salát
- směs listových salátů 2-3 hrsti
- baby špenát 1 hrst
- avokádo (zralé) 1/2 ks
- jahody 6-8 ks
- čerstvý sýr (např. Lučina Salátová) 1 balení
- mikrobylinky (nebo klíčky na ozdobu)
Postup přípravy
- Nejprve naložte kuřecí maso. Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Do misky dejte olivový olej, koření a sůl. Marinádu na maso promíchejte a kousky masa do ní naložte. Maso nechte chvilku odležet.
- Mezitím připravte zálivku na salát. V misce smíchejte olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
- Na pánvi na středním plameni dozlatova orestujte maso.
- Do větší mísy dejte mix salátů a špenátové listy. Přidejte hotovou zálivku a vše zlehka promíchejte.
- Na dva talíře rozdělte salát, přidejte na kostičky nakrájené avokádo, na kostičky nakrájený čerstvý sýr a omyté pokrájené jahody. Nakonec přidejte kousky masa a salát ozdobte mikrobylinkami.
Vyzkoušejte také pravý řecký salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Řecký salát – autentický recept na prázdninovou klasiku, jak ji dělají Řekové